Postoje brojni su rituali za pripremu obroka i njihovo konzumiranje. Kada se pravilno slede, jelo dobija čudesne moći
Hrana i voda imaju sposobnost da apsorbuju određene energetske obrasce i da ih prenesu na one koji ih konzumiraju. Nije ni čudo što kažu da jela pripremljena s ”dušom”, postaju ukusnija.
Zato sam čin obedovanja ne treba shvatiti olako, već kao nešto sveto što je korisno za dušu i telo. Veoma je važan sam čin pripreme namirnica jer domaćica prenosi svoju energiju na jelo – ukoliko ona to radi nevoljno, mrzi je da kuva, hrana će zasigurno biti puna loših vibracija.
Dakle, treba da sačuva dobro raspoloženje, da joj kroz glavu prolaze lepe, plodne misli, a može i izgovarati određene molitve. Pored nutritivnih vrednosti, takav obrok biće pun dobrih vibracija. Poznat je slučaj da se putem hrane može nabaciti neka magija, pa treba povesti računa o tome kod koga se jede i pije. Takođe, izuzetno je važno da se tokom kuvanja meša isključivo u smeru kazaljke na satu jer se na taj način stvaraju pozitivne vibracije.
Porodični ručak
Žene koje žele da zaštite svoje najmilije, te da im kuća uvek bude puna blagostanja, zdravlja i sreće, trebalo bi da se lično pobrinu za to.
Prvi zadatak jeste da se zadrži pozitivan stav tokom pripreme namirnica, da se izgovaraju razne afirmacije, molitve, a mogu se izgovarati neke posebne želje, na primer za zdravlje, novac, poslovni uspeh… Trpeza je ono što okuplja porodicu, što je drži jedinstvenom, harmoničnom, što jača energiju ukućana. Sadašnji tempo života na neki način poguban je za porodicu jer ukućani nemaju baš mnogo vremena da provode zajedno i da ručaju. Prema davnašnjim tradicijama, deljenje hrane donosi radost i prosperitet…
OSTATAK TEKSTA MOŽETE DA PROČITATE U NOVOM BROJU MAGIČNE ZONI KOJI JE NA KIOSCIMA OD 10. 02 – 9. 03. 2106.