Ukoliko tokom kuvanja osveštate namirnice, dobićete jelo visokih vibracija koje leči dušu i telo
Kuvanje za mnoge osobe predstavlja vrstu svete misterije, što nije slučajno. Još se u drevnim vedskim spisima navodi da hrana preuzima energiju i vibracije osobe koja je priprema. Ako žene kuvaju s ljubavlju i u dobrom rapoloženju, to jelo će doneti zdravlje i sreću ukućanima.
Zato pripremanje hrane treba da bude vrsta svetog rituala. Kuvanje ne treba doživljavati kao rutinu, niti baratati varjačom u negativnom rapoloženju, besu ili depresiji, jer će se ta neprijatna osećanja preneti na osobe koje budu jele tako pripremljeno jelo. Kada je hrana poslužena, trebalo bi očitati molitvu.
Blagoslovena hrana
Pre nekoliko godina, japanski naučnik Masaru Emoto sproveo je opsežno istraživanje na temu kako se voda ponaša kad se izloži različitim spoljnjim uticajima: rečima, muzici, mislima, pa i molitvi. Došao je do fascinantnih saznanja. Primetio je da potpuno čista, prirodna voda koja potiče iz planinskih potoka ili izvora, formira perfektne heksagonalne kristalne oblike neobične lepote, dok su kristali poreklom iz zagađenih ili stajaćih voda – nepravilni i deformisani.
Kada je Masaru Emoto kasnije takvu vodu izlagao klasičnoj muzici, počeli su da se formiraju pravilni kristali, po kojima se čak moglo znati da li joj se određena kompozicija ”sviđa”, ili ne. Tako, recimo, nakon ”slušanja” Baha, kristali koje je voda formirala bili su skoro perfekne strukture, jer je to bila njena reakcija na lepe reči i molitvu.
Kada ju je izložio nesnosnim zvucima, pogrdnim rečima i onima punim mržnje, kristali vode su se izdeformisali. Kako svaka namirnica sadrži u sebi molekule vode, one su i te kako podložne uticaju okoline. Kada se kuva s ljubavlju, hrana apsorbuje energiju ljubavi i deluje na osobu koja je jede. To porodici donosi dobro razumevanje, mir, sreću, harmoniju i ljubav. Kao što znamo, na svetu ne postoji jača sila od ljubavi i zahvalnosti. Stoga je osveštano jelo ujedno i duhovna hrana, jer smo njime zaštićeni od svake mentalne prljavštine.
Kako se osveštava jelo
Pre nego što počnete da pripremate jelo, potrudite se da budete čisti – kako u duši, tako i telesno. Odeća koju nosite ne sme da bude neuredna. Vodite računa o tome da namirnice budu sveže. Pre početka rada pomolite se Bogu ili Univerzumu i izrazite zahvalnost za blagodeti koje imate. Onda zamolite Boga (Univerzum) da blagoslovi hranu: da joj da energiju vitalnosti i ljubavi te donese sreću i dobrobit svim ukućanima. Tokom kuvanja, hranu ne treba probati, što iskusnim domaćicama neće predstavljati problem. Kada je spremno, jelo staviti na sto, izgovoriti molitvu zahvalnosti i jesti ga tek nakon 10–15 minuta…
OSTATAK TEKSTA MOŽETE DA PROČITATE U NOVOM BROJU MAGIČNE ZONI KOJI JE NA KIOSCIMA OD 10. 10 – 9. 11. 2106.